החלומות עתיקים מאז קיים האנושות ומאתם זמנים שאנשים התחילו להתעניין על גלגל הזלות ואסטרולוגיה חשבו למצוא משמעות לחלומות שלהם.
לאורך ההיסטוריה החלומות תפסו חלק גדול בכל אזור ולכל תרבות. לדוגמא עלילות גלגמש, האודיסיאה של הומרוס, התנ”ך ובעיקר בספר בראשית וספר דניאל שמוזכרים שם חלומות חשובים.

כאשר אנו חולמים חלומות, אין אנו יודעים למה מתכוון החלום. לשם כך לפעמים יש צורך לפנות לאיש המומחה בפירוש חלומות. פתרון חלומות אינו דבר של מה וכך ובימי הביניים כאשר יוחסה חשיבות גבוהה לחלומות, היו פותרי החלומות חיים בחצר המלוכה ונחשבים כמעמד גבוה. אם תבדקו את הנשא החלומות עם פסיכולוג בחיפה תקבלו אינפורמציה חיונית מאוד.

אז מהו חלום מבחינת פסיכולוגית?

חלום הוא חוויה של מראות דמיוניים שאנו רואים כאשר אנו ישנים. לחלום רגיל יש מספר מאפיינים, ביניהם החוסר אבחנה שזהו באמת חלום. גם ילדים וגם בעלי חיים חווים חלומות. מדענים טוענים כי כ1/4 מהזמן בו אנו ישנים אנו חולמים.

ישנם כמה סוגי חלומות כמו הסיוט – שהינו חלום נוראי, מטיל אימה ואיום. חלום טוב שגורם לאדם לקום בבוקר בהרגשה טובה ונינוחה. חלום ארוטי שמערב בתוכו דימויים הקשורים במיניות…

תיאור החלום ע”פי פרופ’ יצחק לוין

לדבריו של הפרופ’ יצחק לוין שהוא פסיכולוג מומחה שחקר את הנושא החלומות, חלום מתואר בצורה הבאה:
•    לחלום קיימים יסודות מוחשיים ותחושתיים, על אף שזה חלום ישנה אפשרות להרגיש תחושות פיסיות של מישוש, שמיעה ולחץ.
•    כאשר אנו ערים ישנה הפרדה בין החושב למחשבה שכן בזמן החלום ישנה אחידות בין האדם לבין מחשבותיו
•    האפשרות לקבל את החלום ללא ביקורת, לקבל דברים מציאותיים כאילו היו חלק מהחיים הרגילים כמו נפילה מגובה רב ללא פגע או פגישות עם אנשים מתים וכו’…
•    אין אפשרות לכוון את החלום כרצונו של החולם ולחזות מה יהיה בעתיד החלום
•    במצב ערות המודע והתת מודע מתרכזים במספר דברים וקופצים ממחשבה למחשבה, ממחזה למחזה, בזמן החלום החולם חוזה רק בדבר אחד והוא בעלילת

נצפה ע"י 4,600 גולשים